Hopp til innholdet

Bytt ut til en naturlig deodorant

Mange konvensjonelle deodoranter inneholder skadelige kjemikalier som aluminium, parabener, alkohol og triklosan. Naturlige deodoranter unngår disse stoffene, noe som er gunstig for helsen din. Ved å gå over til deodoranter med naturlige ingredienser unngår du at skadelige kjemikalier trekkes inn i kroppen, samtidig som du får alle fordelene av velduftende kremer som samtidig begrenser svetting.

Her er noen eksempler av naturlige deodoranter som passer for både menn og kvinner.
Se alle kremene på Glimja.no/Deodorant

Ljung Hudvårds deodorant Fjällsippa inneholder organisk aloe vera som er bra for sensitiv hud og alun, et naturlig mineralsalt som hemmer svetteproduksjonen uten å tette porene. Deodoranten er fri for aluminiumklorid, alkohol og parfyme. Det luktet friskt, blomster. 

Fjallsippa deodorant /Glimja.no

Deo Cream med lavendel er en deodorantkrem som fjerner lukt og svette på en helt naturlig måte med en base av økologisk kokosolje, økologisk maisstivelse, bikarbonat, økologisk jojobaolje og økologisk karnaubavoks.

Velluktende naturlig deodorant krem med lavendel /Glimja.no

Deo Cream med patchouli og peppermynte er en økologisk deodorantkrem som fjerner lukt og svette på en naturlig måte.

Den tørker raskt og er enkel å påføre. Deodorantkremen har en base av organisk sheasmør, bikarbonat, potetmel, kokosolje og jojobaolje. Du tar ut litt og smører det under armene.

Naturlige deodoranter, laget av ingredienser som grapefrukt, kokos og andre naturlige stoffer, har flere fordeler sammenlignet med petroleumbaserte alternativer. Her er noen av fordelene:

Se mer på Glimja.no

  1. Unngå helseskadelige stoffer: Mange konvensjonelle deodoranter inneholder skadelige kjemikalier som aluminium, alkohol og triklosan. Naturlige deodoranter unngår disse stoffene, noe som er gunstig for helsen din. For eksempel er aluminium koblet til brystkreft, og triklosan kan være hormonforstyrrende1.
  2. Eteriske oljer for duft og antibakteriell effekt: Naturlige deodoranter bruker eteriske oljer som lavendel og peppermynte for å gi en behagelig duft. Disse oljene er også naturlig antibakterielle og bidrar til å forhindre uønsket svettelukt1.
  3. Miljøvennlig valg: Naturlige deodoranter er bedre for miljøet. De inneholder ikke petroleumbaserte ingredienser, og produksjonen har mindre negativ påvirkning på planeten.

Ulemper ved petroleumbaserte deodoranter

Når du slutter å bruke petroleumbaserte deodoranter, unngår du følgende ulemper:

  1. Helseskadelige stoffer: Petroleumbaserte deodoranter inneholder ofte aluminium, parabener og andre kjemikalier som kan være skadelige for helsen din.
  2. Miljøpåvirkning: Produksjon og avfall fra petroleumbaserte produkter bidrar til forurensning og klimaendringer.
  3. Allergener og irritasjon: Kjemikalier i petroleumbaserte deodoranter kan forårsake allergiske reaksjoner og hudirritasjon.