Nori er en av de mest kjente alger. I Spania høstes det vilt, ved lavvann og deretter males til flak. Den har en sterk smak og kan spises både rå eller lett stekt for å drysses på maten. Nori er rik på proteiner, mineraler og vitaminer som A, C og vitamin B12. Smaken gjør den til en veldig populær alge.
Algamars alger vokser vilt og høstes for hånd i Atlanterhavets reneste vann og tørkes ved lave temperaturer, <42 ° C, for å bevare maksimal næringsverdi. Tang er «biotilgjengelig» for kroppen for bruk i viktige kroppsfunksjoner. Tang har vist seg å hjelpe kroppen med å eliminere giftstoffer.
Bruk:
Rå: Soak i 20 minutter og bruk i salater.
Stekt: Stek i 2 minutter i ovnen eller i en varm form uten bløtlegging. Dryss på salater, supper, ris, qunioa, grønnsaker osv.
Kokt eller dampet: Kok i 15 minutter med f.eks. ris eller grønnsaker.
Lett stekt: i omelett, grønnsaker, bønner etc.
I ovnen: som fyll i paier, moussaka, gratiner etc.
Ingredienser: Nori (Porphyra). Algamars alger er ville og høstes for hånd i Atlanterhavets reneste vann og tørkes ved lave temperaturer, <42 ° C, for å bevare maksimal næringsverdi. 50 gram.
Opprinnelsesland: Nord -Atlanteren.
Næringsinnhold per 100 gram:
Energi: 233 kcal
Fett: 2,7 g
Karbohydrater: 4,8 g
Herav sukkerarter: <0,5 g
Fiber: 40 g
Protein: 27,3 g
Salt: 1,85 g
Produsent: Algamar, Spania.