Dulse Alger
Dulse er et sjøgress fra Nord -Atlanteren og dets allsidighet og brukervennlighet gjør det til et populært valg for en rekke retter. Dulse regnes for å være en av de deiligste alger med sin salte, litt røykfylte smak, men samtidig en litt populær smak med en tøff konsistens.
Dulse er svært næringsrik og inneholder høye nivåer av protein, er rik på vitaminer, spesielt vitamin A, B1, B2, B3, B6, B12 (inaktiv), C, E, mineraler som kalsium, magnesium, fosfor, krom, sink og sporstoffer. Som andre alger inneholder den også mye jod og mye jern.
Atlantic Kitchens alger vokser vilt og høstes for hånd i Atlanterhavets reneste vann og tørkes ved lave temperaturer, <42 °C, for å bevare maksimal næringsverdi. Tang er en «biotilgjengelig» mat for kroppen til bruk i viktige kroppsfunksjoner.
Bruk:
Ukokt: Skjær i biter og bløtlegg i noen minutter, tilsett salaten.
Kokt: Skyll algene, blancher eller tilsett på slutten av kokingen i f.eks. en stuing, suppe, på grønnsaker, i nudler, quinoa, omeletter, polenta, hirse etc.
Ingredienser: Dulse (Palmaria). Algen er vill og høstes for hånd i Atlanterhavets reneste vann og tørkes ved lave temperaturer for å bevare maksimal næringsverdi. 50 gram. A llergiinformasjon: På grunn av produktets naturlighet kan det inneholde spor av bløtdyr og/eller krepsdyr. Svelges ikke ved allergi mot fisk og skalldyr.
Opprinnelsesland: Nord -Atlanteren.
Næringsinnhold per 100 gram:
Energi: 703 kJ / 168 kcal
Fiber: 28,9 g
Karbohydrater: 21,8 g,
hvorav sukkerarter <0,5
Protein: 18,1 g
Fett: 1,4 g
Salt: 3,9 g
Opprinnelsesland: Spania, Irland eller Frankrike.
Produsent: Atlantic Kitchen, England.