Økologisk Matcha-te i pulver
Matcha-te er en finpulverisert grønn te som brukes i de japanske zenbuddhistiske teseremoniene. Den piskes til en herlig grønn drink med fin, fyldig smak. Tebuskene er skyggelagt for å beskytte dem mot solen og kun de fineste bladene plukkes, som deretter tørkes og males i helt spesielle granittsteinmøllehjul.
Matcha-pulveret har samme egenskaper som grønn te i bladform, men fordi du bruker hele bladet blir det ekstra nyttig. Antioksidanteffekten er ekstremt høy. Den er rik på vitamin A, C og E. Matcha inneholder også den spesielle aminosyren L-theanin som kun finnes i grønn te.
Denne Matcha-teen er laget av Gyokuro-tebusken (ikke fra tencha eller sencha). Dette betyr at den inneholder et høyt innhold av aminosyrer, L-Theanine og koffein – den kombinasjonen gir en jevn assimilering i kroppen. Teen høstes kun én gang i året fra unge vårblader når de er på sitt mest næringsrike og sterke i innhold og smak. Den er beregnet for daglig bruk og også som matlagingsingrediens.
Tilberedning: Matcha kan drikkes som varm eller kald drikke. Ta en 1/2 teskje pulver til en kopp vann, kaldt eller varmt (varmt, ikke kokende, ca. 80 grader). Ha pulveret i koppen. Vannet etterpå. Pisk godt slik at pulveret blir godt blandet. Dosen kan økes etter smak. Den kan gjøres tynn eller tykk avhengig av hvor mye pulver du tar. Det finnes spesielle bambusvisper – du finner det her, men det fungerer også godt med en batteridrevet såkalt lattevisp. Det viktigste er at pulveret blandes jevnt med væsken.
For en tradisjonell tilberedning av matcha-te: Tilsett 1-2 skjeer matchapulver med en bambusskje i en fin porselensskål. Hell i ca 15 cl 80 graders vann. Visp grundig med ærbødighet med en bambusvisp til matchaen har dannet seg et skummende lag. Nyt en stille stund i stillhet.
Tips: Men du kan også lage matcha-is, matcha latte, matcha-drikk, matcha-cupcakes og bruke det i nudelsupper, miso, gryteretter, brødbakst, desserter, smoothies, i yoghurt osv.
Innhold: 50 gram økologisk Matche-tepulver, dyrket i Japan i Uji-området, det mest kjente området for akkurat denne teen. Den er nøye forberedt og malt med en granittmølle under lav temperatur. Den er klassifisert som kulinarisk annenklasses kvalitet og kommer fra Gyokuro-busken.
Denne teen dyrkes langt fra området rundt Fukoshima (500 km) der atomulykken skjedde for noen år siden, og både området og selve teen testes jevnlig for mulige påvirkninger. Hver forsendelse blir også testet ved ankomst til Europa, og målingene viser konsekvent at denne teen er fri for effekten av forhøyede strålingsnivåer.
Opprinnelse : Uji-området, Japan.
Produsent: Aromandise, Frankrike.