Hopp til innholdet

Biosnacky spirekrukke

kr99

Biosnacky spirekrukke er en hendig, vippbar spirekrukke i glass som er ideell for de som har lite plass eller ønsker en mindre mengde spirer. Den er enkel å bruke og enkel å rengjøre. Vennligst les lenger ned hvordan du spirer. Størrelse: lengde 14,5 cm og diameter 9 cm.

Produktnummer: 10360 Kategorier: , ,

Praktisk spirekrukke som er enkel å bruke og har god drenering. Den dekker behovet for lys og luftsirkulasjon (oksygenstrøm) for spirene, følg instruksjonene under for å få fine spirer.

Krukken er:

  • Enkel å bruke.
  • Enkel å rengjøre.
  • Laget av miljøvennlig og trygt akrylglass.

Denne glasskrukken egner seg ikke til hvetegress, karse og andre såkalte mikrogrønt der du høster veksten men lar frøet ligge – da anbefaler vi Groddtorn.

Mål: 14,5 cm lang og 9 cm i diameter.

Hvordan spirer du?

1. Bløtlegging:

Skyll glasset og silen samt frøene grundig i rennende vann. Mål opp riktig mengde frø (mengden varierer mellom ulike frøsorter). Legg frøene i glasset og dekk dem med kaldt vann. La stå. Se frøposen for hvor lenge frøene skal ligge i bløt, det er vanligvis 6-8 timer.

2. Skylling:

Skru av lokket og skyll med kaldt vann. Jo grundigere du skyller, jo bedre forutsetninger for at frøene skal spire. Etter skylling, vipp spirekrukken og sil slik at alt vann renner bort. Det er viktig å vanne og skylle to ganger om dagen.

3. Plassering av spirekrukken:

Plasser spirekrukken på et varmt (18-22 grader), lyst sted, men ikke i direkte sollys. Rist skuddene regelmessig for å skille dem. Unngå akkumulering av for mye vann og fuktighet.

4. For å se etter:

Etter et par dager vil du se små skudd dannes – dette er begynnelsen på spiring. Du kan se små hvite fibre på skuddene. Dette er helt normalt, men kan lett forveksles med mugg ved første øyekast. Mugg har en muggen lukt og ser ut som grå pels, ikke det samme.

5. Innhøsting:

Spirene er klare til høsting etter ca 3-5 dager (se frøpose). Etter en froskekjøring, vask både krukken og lokket og la lufttørke. Lokket tåler oppvaskmaskin. Vi anbefaler at du skyller spirene før du spiser dem.

Oppbevaring: Dersom spirene ikke skal spises umiddelbart, kan de oppbevares i kjøleskapet i 2-3 dager og skylles før hver gang du vil spise dem.

Bruk av spirer: Dryss over salat, i suppe, i wraps, på smørbrød eller i all slags mat.


Produsent:
 A Vogel, Tyskland.